gru 22 2008

sushiiiii!!!


Komentarze: 1

Bardzo lubię sushi, jem je bardzo często dlatego postanowiłam wymyślić jego domową, moją własną wersję tak by nie wydać na nie majątku w Warszawskich restauracjach. Nazwa sushi często utożsamiana jest z surową rybą podczas gdy sushi są to suszone liście alg morskich. Sama surowa ryba podawana w restauracjach to sashimi.
Ja w domu rzadko robię sushi z surowej ryby. Zazwyczaj używam wędzonego łososia, paluszków krabowych albo krewetek. Dla mojej siostry, która ryb nie je, robię sushi z wędzonej polędwicy łososiowej (takiej surowej, tylko wędzonej a nie tej zwykłej- Sopockiej). Oryginalne sushi podaje się z pastą Wasabi i marynowanym imbirem. Wasabi można zastąpić bardzo ostrym chrzanem, należy jednak pamiętać by używać pasty ostrożnie bo jest bardzo ostra. Do sushi podaję też zawsze w malutkich miseczkach ciemny, grzybowy sos sojowy, tak by można było maczać w nim każdy kawałek sushi.
er kampanje http://whatscookingamerica.net/Appetizers/AmericanSushi2.JPG

muligheten til  jobb mulighet

 

http://img.alibaba.com/photo/11388452/Frozen_Sushi.jpg

er kampanje

pisofszit : :
aga
25 stycznia 2009, 15:38
Bardzo ladne to Twoje sushi.
Co do Twojej siostry: polecam sushi z kurczakiem i avocado. Pycha!

mam też pytanie: czym jest ta przyprawa, widoczna w prawym gornym rogu Twojego zdjecia? Pytalam w restauracji, ale kelner nie za bardzo mogl mi wyjsnic o co chodzi.

Dodaj komentarz